HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

YUVARLAK KESİM PIRLANTA

14-03-2022 17:51
YUVARLAK KESİM PIRLANTA

Yuvarlak Kesim Pırlanta (Tolkowsky Ideal Cut)

 

Yuvarlak kesim pırlanta, günümüzde satılan elmasların yarısından fazlasını oluşturan en popüler elmas kesim şeklidir. Avrupa'da gelişmiş bir kesim şekli olmasına rağmen, yuvarlak kesime bazen Amerikan İdeal Kesimi de denir.

 

Yuvarlak Kesim sektördeki en çok araştırılan kesimdir. Bir asırdan fazla bir süredir, elmas kesiciler; elmasların ışıldama ve parlaklığını optimize etmek için, ileri ışık yansıması teorileri ve kesin matematiksel hesaplamalar kullandılar.

 

 

Yuvarlak Kesim Pırlantanın Tarihçesi

 

Yuvarlak kesimin kökenleri, elmas kesicilerin daha ince ve karmaşık elmas kesim yöntemlerini kullanmaya başladığı 17. yüzyılın ortasına kadar izlenebilir. İlk parlak kesimler, 1650'de ilk çapraz kesim (taç ve külah olmak üzere 2 farklı açı yüzeyli) pırlantayı yapan tasarımcı Kardinal Mazarin'den sonra Mazarins olarak biliniyordu.

 

18. yüzyıl boyunca gerçekleşen bir dizi kademeli dönüşüm ve gelişme sayesinde, Mazarinler 1700'lerde Portekiz Peruzzi, "Eski Maden” (Old Mine Cut) veya "Eski Avrupa Kesimi”ni (Old European Cut) doğurdu.

 

1919 yılına kadar modern yuvarlak kesim yaratılmış değildi; O zaman, yaratıcısı Rus matematikçisi ve elmas meraklısı Marcel Tolkowsky'nin adını taşıyan Tolkowsky kesimi olarak anılıyordu.

 

 

Uzmanlarımızdan Yuvarlak Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler

 

Yuvarlak Kesim, hem stil hem de değer açısından tüm kesimlerde en çok yönlü olanıdır. Diğer şekillerden daha fazla ışıltı ve parlaklığa sahip olan bu kesim; kesim, renk ve berraklık dereceleri ve bütçe arasında ideal dengeyi sunar.

 

Kadınların olmazsa olmaz seçimlerinin başında yuvarlak kesim pırlantalar gelir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.