HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

ÜÇGEN KESİM PIRLANTA

15-03-2022 16:14
ÜÇGEN KESİM PIRLANTA

Üçgen Kesim

 

Üçgen kesim, pırlantaların kesimi 31 veya 50 fasetten oluşan ve tektaş yada kenar taş (yüzüklerin kenar taşı) olarak kullanılması göz önünde bulundurularak değişen üç eşit kenardan oluşan üçgen bir kesimdir.

 

Tektaş yüzük için genellikle kavisli veya dış bükey üçgen kesim kullanılır. Kenar taş olarak kullanılacaksa  genellikle iç bükey üçgen kesim pırlanta kullanılır. Ek varyasyonlar yuvarlak köşeli üçgen, modifiye edilmiş kalkan kesimleri ve üçgen emerald (düz fasetli) kesimleri içerir. Üçgen kesimin kendine özgü stili, mükemmel parlaklığa sahiptir ve taş doğru derinlikle kesilirse keskin bir parlaklık sergiler.

 

Üçgen kesim pırlantalar genellikle, tektaş yüzüklerde daha büyük orta taşları ortaya çıkarmak için yan taşlar olarak kullanılır, aynı zamanda eşsiz parlaklıklarını ve ışığı yansıtmaları göz önünde bulundurarak mükemmel bir tektaş olarakta kullanılabilir.

 

 

Üçgen Kesim Pırlantanın Tarihçesi

 

 

Üçgen kesimi ilk olarak Amsterdam'da geliştirilmiştir, ancak tasarım taşın ham biçimine bağlı olarak çarpıcı şekilde değişmiştir.1962'de New York Henry Meyer Elmas Şirketi, modern Trillion kesimini tasarladı ve markalaştırdı. Zamanla Trillion, tüm üçgen parlak elmasların genel adı oldu.

 

 

Uzmanlarımızdan Üçgen Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler

 

 

Derinlik, Üçgen kesimlerde (özellikle tektaş yüzük söz konusu olduğunda) dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Çünkü taşın ışıldaması ve parlaklığını büyük ölçüde etkileyebilir. Çok iyi derecede ışıldamaya ve parlaklığa sahip olan iyi kesilmiş bir Üçgen kesim pırlanta, aynı zamanda inklüzyonları (lekeleri) oldukça iyi gizleyebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.