HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

RADIANT KESİM PIRLANTA

14-03-2022 17:42
RADIANT KESİM PIRLANTA

Radiant Kesim

 

Radiant, 70 fasetten ve kendine has kesilmiş kenarlardan oluşan eşsiz ve melez yani hibrit bir kesimdir. Kare şeklindeki Radyanlar tipik olarak 1.00 ve 1.05 arasında oranlara sahipken, dikdörtgen Radyanlar 1.05'ten 1.50'a kadar herhangi bir orana sahip olabilir.

 

Çok yönlü tasarımı, yuvarlak kesimin parlaklığını ve derinliğini birleştirir. Emerald ve Prenses kesimleri, Radiant Kesimi her tür mücevher için popüler bir seçim yapmıştır.

 

Patentli bir kesim olduğundan, laboratuvar sertifikasında; Kesilmiş Köşeli Kare (Cut Cornered Square örneğin GIA veya AGS) veya oranı 1,05'ten büyükse Dikdörtgen Köşeli (Cut cornered Rectangular) olarak adlandırılabilir.

 

Radiant Kesim Pırlantanın Tarihçesi

 

İlk Radiant kesimi, 1977'de Radiant Pırlanta Şirketi'nden (RCDC) Henry Grossbard tarafından tasarlandı. Bu buluştan önce, kare veya basamak kesimli kenarlara sahip tüm elmaslar daha az parlak görünüyordu.

 

Grossbard, endüstrinin kare veya dikdörtgen taşlara yönelik algılarında devrim yaratan, oval ve armut gibi üçgen fasetli elmaslarla eşit parlaklığa sahip bir basamak fasetli (step cut) elmas yaratmayı başardığı melez kesim stilini icat etti.

 

Radiant ayrıca, hem taç hem de külahlara uygulanan parlak bir modele sahip ilk kesimdir. RCDC, 2002 yılında Original Radiant Cut elmas markasını piyasaya sürdü.

 

Uzmanlarımızdan Radiant Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler

 

Ekstra fasetleri nedeniyle Radiant kesimi taşa daha fazla ışık yayabilir. Çoklu fasetleri radyan kesimi kare ve dikdörtgen şeklindeki tüm taşların en parlaklarından biri haline getirir.

 

Ayrıca, lekeleri diğer şekillerden daha verimli şekilde gizler. Melez (Hibrit) bir kesim olduğu için Hem Tolkowsky yani yuvarlak kesim temelli hem Step Cut yani Emerald Kesimin özelliklerini birleştiren Radiant, "hepsine sahip olmak" isteyen bir pırlanta sever için ideal bir uzlaşma ve mükemmel bir çözümdür.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.