HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

PRENSES KESİM PIRLANTA (PRINCESS CUT)

14-03-2022 17:24
PRENSES KESİM PIRLANTA (PRINCESS CUT)

Prenses Kesim Pırlanta (Princess Cut)

 

Prenses kesimi, 57 ya da 76 fasetten oluşan parlak yuvarlak kesimin kare versiyonudur.

 

Dört eğimli kenarlı piramidal şekli, diğer kare şeklindeki pırlantalardan daha fazla ışık dağılımı sağlayarak bu kesimi nişan yüzükleri ve küpeler için kullanışlı ve popüler kılar.

 

Patentli bir kesim olduğu için, laboratuvar sertifikası üzerinde (örneğin GIA veya AGS) Kare Modifiye Pırlanta veya 1,05 oranından daha büyükse Dikdörtgen Modifiye Pırlanta olarak adlandırılabilir.

 

 

Prenses Kesim Pırlantanın Tarihçesi
 

İlk olarak "Princess Cut" adı, 1961'de Londralı kesici Arpad Nagy tarafından tasarlanan "Profile" kesimi olarak bilinen başka bir elmas kesimi ile bağlantılı olarak kullanılmıştır. Aynı isim daha sonra Ygal Perlman, Betzalel Ambar ve İsrael İtzkowitz tarafından da kullanılıp popüler hale getirilmiş ve 1979’da Prenses kesimi (bilindiği gibi Kare Kesilmiş Pırlanta) yaratmışlardır.

 

Prenses kesiminin diğer yaratıcıları arasında, 1971'de Güney Afrikalı kesici Basil Watermeyer tarafından oluşturulan köşeleri yuvarlatılmış kare kesimli Barion ve Quadrillion da Perlman, Ambar ve Itzkowitz tarafından yaratılan ve ilk olarak Ambar Diamonds tarafından pazara dağıtılan 49 fasete sahip benzer bir kesim Los Angles’te yer alıyordu. Birkaç yıl süren optik araştırmaların ardından, modern Prenses kesimi, yuvarlak bir pırlanta kesim pırlanta ile aynı düzenlenmiş 58 fasetten oluşan bir kare taş yarattı.

 

 

Uzmanlarımızdan Prenses Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler
 

Ekstra faset yani ekstra açı yüzeyleri nedeniyle, Prenses kesimi taşa daha fazla ışık yayabilir, bu da lekeleri daha verimli bir şekilde gizleyerek tüm kare ve dikdörtgen şeklindeki taşların en parlağı olmasını sağlar. Aynı zamanda alyanslar için de popüler  kesimdir çünkü taşlar herhangi bir boşluk bırakmadan yan yana dizilebilir ve böylece tamtur yüzükler için de idealdir.

 

Ayrıca, keskin köşeleri nedeniyle, Prenses Kesim uzun parmaklara sahip kadınlar için ideal bir kesimdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.