HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

MARKİZ KESİM PİRLANTA

15-03-2022 13:52
MARKİZ KESİM PİRLANTA

Markiz Kesim

 

 

Markiz Parlak kesim, elmas şeklinin küçük bir teknenin gövdesini yansıttığı söylenir ve "küçük tekne” anlamına gelen "Navette” şekli olarak da adlandırılabilir. Pavilyonun sayısı 4 ile 8 arasında değişebilse de, genellikle taçta 33, külahta 25 olmak üzere 58 fasetten oluşur.         Ek olarak, Markiz şekiller bazen sivri noktadaki (sharp point) büyük çerçeve fasetini yıldız ve üst kemer fasetleriyle yerini değiştiren "Fransız külahı” tekniği ile kesilir.

 

Fransız külahı Kalp ve Damla şekillerinde de kullanılır. Markizin optimal oranı 2: 1 olsa da, şekil geleneksel olarak 1,85 ile 2,10 arasında kişisel tercihlere göre değişen oranlarda kesilir.

 

Markiz, pırlantadan geçen ışığın taşın orta yüzeyinde bir gölge bıraktığında "papyon etkisi” (bow tie) muzdarip olabilir. Bu gölge, pavilyonun derinliğini değiştirerek ve tabla fasetinin ve fasetlerin açılarını merkezi alanda ışığı daha iyi yayacak şekilde ayarlayarak azaltılabilir. Bu etki Damla, Oval ve Kalp şekillerinde de görülür.

 

 

Markiz Kesim Pırlantanın Tarihçesi

 

Markiz kesimi ilk olarak 1745’te Paris’te ortaya çıktı. Markiz kesiminin büyüleyici tarihi, yüksek Fransız monarşi saltanatına kadar izlenebilir. Kral Louis XV,  Marchioness Madame de Pompadour'un gülümsemesine benzeyen bir elmas oluşturmak için baş kuyumcusunu görevlendirdi.  Madame de Pompadour  iyi eğitimli ve entelektüel bir kadındı. Fransız siyasetinde görüşleriyle önemli bir yer edinmişti.  1745-1750 yılları arasında Kral Louis XV'in resmi metresiydi.

 

Markiz kesimi daha sonra, 20. yüzyıl boyunca geliştirildi ve değiştirildi, bugün bilindiği gibi Markiz "Brilliant” kesimine dönüştü. Özellikle 1960'lar ve 1980'ler arasında popüler oldu.

 

 

Uzmanlarımızdan Markiz Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler

 

Markiz kesim, aynı ağırlıktaki diğer taşlardan daha büyük görünmesini sağlayarak karat ağırlığını en üst düzeye çıkarabilir ve genellikle yuvarlak ya da damla biçimli yan taşlarla birlikte kullanılabilir. Diğer uzun şekillerde olduğu gibi, Markiz kesim parmakların daha uzun ve daha ince görünmesini sağlayabilir.

 

Markiz kesimde, elmasın arkasından geçen ışığın, parlaklığını kaybetmemesi için çok dar olmaması önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.