HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

EMERALD (ZÜMRÜT) KESİM

14-03-2022 18:03
EMERALD (ZÜMRÜT) KESİM

Emerald Kesim

 

 

 

Kuyumculukta kullanılan ilk kesimlerden biri olan zümrüt kesim, kesik köşeli dikdörtgen bir şekli ve yukarıdan bakıldığında merdiven basamaklarına benzeyen geniş - düz bir düzlemi olan kesim şeklidir. Bu stile "adım kesim" (step cut) denir. Emerald kesim, genellikle 57 fasetten (taçta 25 ve pavilyon (külah) 32 ile) oluşur, ancak hem taç hem de külahtaki faset sıralarının sayısı değişebilir,  bu kesim için toplam faset sayısı da (modifiye kesimler olduğunda) değişebilir.

 

Parlak ( yuvarlak, damla, radiant, cushion, prenses vb) kesimlerden daha az ve pırıltılı olmasına rağmen, bu şeklin geniş yassı düzlemi bir elmasın berraklığını ve doğal kristalimsi dikdörtgen şeklini vurgular. Ek olarak, Emerald kesim tasarım açısından, kenar yan taşları kullanabilmek adına çok elverişli bir taştır. Kenarların yassı düzlemleri, baget yahut trapez olarak bilinen taşlar ile yan taş olarak kullanılabilir. Aynı zamanda yarı değerli renkli taşlarla da bu kesim fevkalade kombinlenebilir.

 

 

 

Emerald Kesim Pırlantanın Tarihçesi

 

İlk zümrüt kesimin kökenleri belirsiz kalmasına rağmen, stilistik özellikleri yaklaşık 500 yıl önceki tek masa kesimine (¨table cut¨ 8 taç- 8 külah fasetleri) ve Art Deco döneminin çok yönlü masa kesimine (¨table cut¨ taç 8 den fazla – külah 8) 20. yüzyılın başlarında izlenebilir.

 

"Zümrüt kesim” terimi, sadece Art Deco döneminde, elmas kesicilerin zaten farklı isimler altında aynı şekli kesmeleriyle kullanılmaya başlandı. Başlangıçta, kesme işlemi özellikle zümrüt taşlar için, kesim sırasında uygulanan basınç miktarını azaltmak ve değerli taşı parçalanmadan korumak için geliştirilmiştir. Bununla birlikte, elmas kesiciler kısa sürede bu kesimin önemini anladı ve onu elmaslara da uygulamaya başladı.

 

 

Uzmanlarımızdan Emerald Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler

 

Zümrüt kesimlerinin büyük çoğunluğu 1.30 ile 1.50 arasındaki uzunluk / genişlik oranlarında "ideal" olarak kabul edilir, ayrıca en popüler olan da bu orandır. Daha kare bir şekli tercih edenler daha düşük oranları tercih ederken, daha dikdörtgen bir kesimi seçecekler  daha yüksek oranları seçecektir. Bu aralığın dışındakiler genellikle daha az istenir.

 

Emerald kesimde, büyük açık yüzeylerinden dolayı, yüksek derecedeki berraklıklar önerilir.

Emerald kesim kısa parmakları olduğundan daha uzun gösterir. Asscher ve Yastık kesimde olduğu gibi...

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.