HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bir Yakuttan Daha Fazlası: Timur Ruby

05-11-2021 15:13
Bir Yakuttan Daha Fazlası: Timur Ruby
Bir Yakuttan Daha Fazlası: Timur Ruby

 

İngiltere Kraliyet Kraliyet Mücevherleri arasında, göründüğü gibi olmayan olağanüstü bir mücevher vardır, yüzlerce yıldır zengin ve güçlülerin ellerinden geçen herkesi yanıltan değerli bir taş.

 

1851 yılına kadar, dünyanın bilinen en büyük yakutuydu, ancak 1612'de belgelenen keşfi sırasında ve yüzlerce yıl sonra, hiç kimse Timur Yakut'unun bir yakut değil, bir spinel olduğunun farkında değildi.

 

Sadece 19. yüzyılın son yarısında gemologlar iki taş arasında ayrım yapmaya başladılar. Bununla birlikte, hata anlaşılabilir bir durumdu. Yakutlar ve spineller neredeyse aynı görünüyor ve benzer bir kimyasal bileşimi ve sertliği paylaşıyorlar. Onları ayıran şey ise ışığı kırma şekilleridir. Spineller ışığı tek kırarlar. Işık bir yakut içine girdiğinde ise ikiye bölünür ve her ışın farklı bir hızda hareket eder. Buna karşılık, ışık bir Spinel'e girdiğinde, sadece bir ışık huzmesi elmas ve garnet'ler tarafından da paylaşılan alışılmadık bir özellik üretmektedir.

 

Sınıflandırmasının değişmesine rağmen Timur Yakutu, İngiliz Kraliyet Mücevheri'nin çok değerli bir taşı olarak ününü korumuştur. 1398'de Delhi'yi fetheden ve istila sırasında mücevheri aldığına inanılan Moğol hükümdarı Timur’un ismini almıştır. 1612'de Hindistan'a geri dönen mücevher, her yeni Babür imparatorunun ismi nesiller boyunca değerli taşın üzerine yazıldı. İngiltere'nin 1840'ların sonlarında Hindistan'ı ilhak etmesi sırasında, Timur Yakutu ve diğer Spineller İngiltere'ye gönderildi ve harika yakutlara fazlasıyla hayran olan Kraliçe Victoria'ya sunuldu. 361 ayar renkli, cilalı, kırmızı renkli bu nadide spinel, 1853 yılında Kraliçe Victoria için bir kolye olarak tasarlandı.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.