HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

ASSCHER KESİM PIRLANTA

14-03-2022 17:00
ASSCHER KESİM PIRLANTA

Asscher Kesim Pırlanta

 

Asscher kesimi halk arasında Aşer Kesim olarak da adlandırılan, adını kesimin yaratıcısı olan Joseph Asscher'dan alan prizmatik parlaklığı ve zümrüt kesimi ile aynı stille dikdörtgen şeklindeki bir külahı olan benzersiz bir şekildir. Bir Asscher kesimi üzerindeki standart ana faset (açı yüzeyi) genellikle 58'dir ve Asscher kesim tam kare olduğunda en fazla tercih edilen kesimlerdendir. Asscher kesim için ideal oran 1.00 ila 1.05'tir.

 

Kesilen köşelerin genişliği değişebilir. Derin pavilyonu yani taşın külah kısmı, fasetli külahı, yüksek tacı ve küçük tabla fasetiyle Asscher kesimi olağanüstü parlaklık sağlar ve "Aynalar Salonu” etkisi olarak bilinen büyüleyici bir optik yanılsama yaratır.

 

Asscher kesimi, GIA veya AGS gibi bir laboratuvar sertifikasında kesilmiş bir "Kare Zümrüt” olarak da adlandırılır. Asscher ve Kare zümrüt kesim arasındaki farklar konusu her ne kadar hala tartışılsa da, bir Asscher kesim ve bir Kare Zümrüt aslında aynı şeylerdir. Bununla birlikte, geniş kesim köşeleri ve 74 fasetle (58 yerine) kesilmiş orijinal Asscher'in patentli bir versiyonu olan ve GIA tarafından octagon step cut yani sekizgen adım kesim olarak sınıflandırılan daha nadir bir kesim olan Royal Asscher kesimi bulunmaktadır.

 

 

Asscher Kesim Pırlantanın Tarihçesi
 

Aynı adı taşıyan Amsterdam merkezli elmas şirketinin sahibi ve kesimin yaratıcısı olan Joseph Asscher'ın adını alan Asscher kesim, 20. yüzyılın başlarında şık ve popüler Art Deco hareketinin doğumunda geliştirilmiştir. Joseph Asscher, birkaç yıl sonra İngiliz taht mücevherleri için ünlü 3.106 karat Cullinan elmasını kesmek için Kral Edward VII tarafından görevlendirildiğinde ün kazandı. 1980'de Hollandalı Majesteleri Kraliçe Juliana, Asscher Diamond Şirketi'ne Asscher ailesinin ve şirketinin elmas endüstrisinde üstlendiği rolün tanınmasında bir kraliyet unvanı verdi. Bu kesimin popülerliği 1920'lerin sonunda zirveye ulaştı, ancak yüzyılın geri kalanı için yalnızca antika dükkânlarında ve uzman Art Deco kuyumcularında biraz nadir bulunan bir ürün olarak kaldı. Yeni binyılın başlangıcında, önemli araştırma ve geliştirmelerden sonra, Asscher kesimi, daha parlak bir kesim için yeni özellikler ve ek yönleriyle ( fasetleriyle) yeniden tasarlandı ve o zamandan beri popülerliğini yeniden kazandı.

 

 

Uzmanlarımızdan Asscher Kesim Pırlanta Tercih Edenler İçin Öneriler
 

Asscher kesiminden tam istediğiniz görüntüyü alabilmek için, daha iyi berraklıkta bir elmas (pırlanta) seçmeniz önerilir. Çıplak gözle bakarken tamamen temiz olduğundan emin olmak için GIA HRD VS2 ve üzeri berraklıklar bu kesim için idealdir. Yassı ve düz fasetleri lekenin gizlenmesini önler, SI 1-2 dereceleri dahi çıplak gözle net görülebilir ve bu neden son tüketiciyi rahatsız edebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.